Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2012 Pazar

Şeker Değil Ramazan Bayramı / Moussa Sow / Süper Lig Sezon Açılışı / Şaban ve Ramazan / Tanrı Değil ALLAH

11 Ayın Sultanı geride kaldı ve Mübarek Ramazan Bayramı başladı. Dini bayramları bir türlü hazmedemeyen Cumhuriyet gazetesi, manşetlerinde Ramazan bayramı tebriği atamayarak "yine "Şeker" bayramımızı tebrik etti.

Her Müslümanın ve Gayri Müslimin bildiği üzere Peygamber efendimizin (S.A.V.) hadislerinde iki bayram ismi verilir; onlar RAMAZAN ve KURBAN Bayramıdır, şeker; şekerse sadece bir yiyecektir.

(:AMA ADI ŞEKER BAYRAMI OLMASIN:)

er Ramazan Bayramının adı Allah misafirlerine, özellikle de çocuklara ikram edilen şekerle; Şeker Bayramı'na dönüştürülüyorsa, aynı mantıkla Kurban Bayramı'na da et kesiyoruz diye ET bayramı dememiz gerekirdi. Bu ihtiyaç sahiplerinin aile içinde espri maksatlı kullandıkları doğru bir tanımlama olabilir :) Ancak dağıtmak üzere gücü yettiğince kurban kesen sorumluluk sahipleri de, ihtiyaç sahipleride birbirlerinin Kurban Bayramını mübarek ederler Et Bayramı'nı değil.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir başka konu da Ramazan Ayı boyunca 11 Ayın Sultanını hazmedemeyen diğer hazımsız gazetenin, Moussa Sow'un tuttuğu orucu sürekli hayıflanarak manşetlerine taşımasıydı bu tarafsız?? gazetenin "Fenerbahçe Sevgisi" Ramazan Ayı'nın da Orucun da üzerindeydi.


Daha da kötüsü Ramazan Ayı'nda Fenerbahçe yönetimin sadece SOW'dan orucunu bırakmasını istemeseydi. Kötü yanı ne mi? demek ki koca takımda yada Lig'de bir tek Sow oruçluydu. Nerdeyse tamamı Müslüman"??? ülkede Futbolculardan sadece, Mardin-Midyat doğumlu SOW:) Oruç tuttuğu için manşetlere taşınmıştı.


Dünyevi şeylere aşırı değer yüklüyoruz; Malum gazete haftalar boyu Fenerbahçeli Sow'u "Oruç tutuyor performansı düşüyor" diye gayet de net eleştirdi. İşin ilginç yanı gazetelerde yer alan ve oruç tutan tek futbolcunun o olmasıydı belki yanlış değerlendiriyorum ama Düz Mantıkla aynı takımda eğer başkaları da oruç tutsa ve sayıları fazla olsaydı ya manşetlere kimse taşıyamaz yada birden fazla oyuncunun adı konuşulurdu.

Son on yılda orucu bırakması istenildiği için manşetlere taşınan ikinci futbolcu olarak aklıma sadece Hakan ŞÜKÜR geldi, ŞÜKÜR için sporcuların oruç tutması çok doğaldı.

http://www.gazetegercek.com/hakan-sukur-sporcularin-oruc-tutmasi-cok-dogal.html


http://www.habervitrini.com/haber/avrupa-oruc-tutan-futbolcuyu-alkisliyor-turkiye-tartisiyor-303832/
yukarıdaki Link'te avrupanın ve bizim medyamızın ibadete bakış açısı net bir dille ortaya konulmuştur.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu son hafta; baktım, baktım sadece ve gördüm ki (biri Beyin Bedava mı dedi:) Medya'dan sonra sıra TFF'ye gelmişti. TFF'de Dikine oynayarak, Ramazan Bayramını boş geçmemiş "Sezon Açılışını" Bayram Arefesine denk getirmişti yoksa onlarda da mı hazım problemi vardı. 


(Beyin Bedava'ydı ve Ramazan Bayramı'nda bu olmamalıydı.)




Göründüğü gibi Demirören bu kararından dolayı çok mutluydu.

Futbolu çok sevmeme rağmen sezon açılışı ile ilgili yanlış alınmış bu karar beni ve birçoklarını FBJK'li Başkan Demirören kadar mutlu etmemişti. (Neyseki FB'nin berabere kaldığını duyduğumda biran için sevinsem de:) gerçek oradaydı, kimsenin Dini Değerlerle ilgisinin kalmadığını açıkca anlamıştım. 

Sezon açılış tarihine elbette Tek itirazı olan ben değildim. Kulüpler Birliği Başkanvekili ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, lig takvimi konusunda Kulüpler Birliği Vakfı olarak bayram sonrasında ligin başlaması gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini söylemiş ve , "Lig takvimi Kulüpler Birliği Vakfı'nda da gündeme geldi. Bizler de bayram sonunda başlaması konusunda görüş bildirdik. Federasyonumuz böyle bir karar aldı. Şu anda yapılacak bir şey yok" diyerek görüşünü dile getirmişti.

Fikstür ayarlamak ve program yapmaktan aciz, yada bilerek Futbolu tüm değerlerin üzerinde tutan TFF zihniyeti ne kadar da aymazlık içindeydi. Kulupler Birliği Vakfı dahi sezon açılışını bir hafta sonra istemiş, ancak TFF'nin Dini Bayram'lara verdiği değer Futbol'un gerçek sahipleri kadar olamamıştı. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Genellikle Manevi konularda Hassas düşünenler, Din ve Gelenekler konusunda hassasiyeti olmayanları aşırılıklarından dolayı eleştirdiklerinde, anında YOBAZ, GERİCİ diye yaftalanıyor ki varsın yaftalasınlar. bir an için zihnimin derinliklerinde Necip Fazıl'ın şu sözleri belirdi; 
(6 geri vitesli arabama baktım ve kendime sordum;  Acaba doğru yoldamıydım.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aşağıda Şaban ve Ramazan, "Süt Kardeşler" filminden bir fotoğraf bu fotoğrafın konuyla alakası mı ne ? Tabii ki değersizleştirme 

Burada ahkam kestiğime bakmayın, bende pek zeki sayılmam. İsimleri neden Şaban ve Ramazan diye sormayana kadar çoğumuz gibi derin uykudaydım.




Gördüğünüz gibi Tv kanallarında ve filmlerde de aynı zihniyet iş başında; Senaristler ve Yapımcılar; ŞABAN, RAMAZAN gibi, Mübarek Ay isimlerini, olan bitenden haberi olmayan Kemal Sunal (Allah'ın Rahmeti üzerine olsun), Halit Akçatepe gibi oyuncuların yeteneklerini kullanıp, dini değerlerle dalga geçiyorlar.

Süt Kardeşler'in Hakkını yiyemem. Epey komik bir film ve neredeyse 100 kere seyretmeme rağmen her seferinde beni güldürdü. Gene de kendimi şu soruyu sormaktan alıkoyamadım oyuncular için başka isimler seçilse bu film gene komik olmayacak mıydı
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

SONUÇ : 

Çoğunluğa göre ben ve benim gibi düşünenler çok çok hassasız ve aşırı tepki veriyoruz. 

Böyle düşünenlere ne zaman sorsam, sorularımın yanıtı genelde SORULAR oldu.

1-) Ne var ki Şeker Bayramı denmesinde?

2-) Ne olmuş ki Sow'a oruç tutma dendiyse? Hem o parasını alan bir profesyonel kulübü ne isterse    onu yapmalı.

3-) Lig'in açılma tarihinin bayrama denk gelmesi sadece tesadüf bunu anlamıyor musun? Hey dostum sen de çok paranoyaksın bu hafta lig'in açılması gerekiyordu sadece o yüzden açtılar. Neden altında birşey arıyorsun?

4-) Aman Allah'ım bu kadar da olamaz. Sadece bir tesadüf dostum Şaban ve Ramazan sadece bir tesadüf o isimler sence de tesadüfen konulmuş olamaz mı? Hem sen de bizle beraber gülmedin mi o filmlerde?

5-) Ne var Tanrı denmesinde? O da Allah'ın isimlerinden biri değil mi?

CEVAPLAR


1-) Latin Alfabesi alternatif isimlerin birebir sebebidir : Latin alfabesine geçtiğimizden beri özentilik aldı başını yürüdü "Allah" arapça olduğu için yerini Tanrı aldı. RAMAZAN BAYRAMI'na da çocuklara dağıtılan Şekerlere atıfta bulunarak, Şeker Bayramı adını layık gördüler zaten Allah inançları kalpten olsaydı, Allah'ın kitabındaki değerlerle oynamaya kalkışmazlardı.


2-) Bir futbolcu senede bir ay ibadetini yapabilmeli : Özgürlük inancı olan kişi içinde, olmayan kişi içinde herşey eşit olmalı.Orucun performans düşürdüğünü iddia edenler, aylar boyu gece yaşantısına sahip futbolcuların performansı hem madden hem manen düşmekte olduğunu bildikleri halde bunu iddia etmektedirler. Ayrıca bir lafım da yöneticilere futbolcunun ibadetlerini yapmaması için sözleşmeye madde koydurtmadın ki, ibadetini yapmaması için yaptırım uygulamaya kalkışıyorsun, öyle bir madde koyabilsen bile kanunların buna müsade edeceğinimi sanıyorsun. 

3-) Sezon Açılışı bir hafta sonrada olabilirdi: Bir müslümanın, Bayram günü tek uğraşı; bayram, ibadet eş-dost akraba ziyaretleri olmalı, Maçlar kaçmıyor, senede 100 150 maç seyreden dostlarım var, kendim de en aşağı 20 maç seyrediyorum ki o bile fazla. Dini imanı futbol olmuş insanlar var bu ülkede, Futbolla yatıp futbolcularla kalkıyorlar. Türk futbolcuların Oruç tut(a)madığı bir lig'de üstüne TFF'de sezon açılışı Ramazan Bayramına denk getirilmemeliydi.

4-) Farklı isimlerlede filmler komik olurdu: Uğur ve Dündar'da birer isim. Onlar da tesadüfen kondu. Sizle beraber seslendirme de bu isimlerle genede kahkalarla gülebilecekmiydik.

5-) Tamamıyla yanlış bilgi : Allah'ın 99 ismi var ve Tanrı onlardan biri değil

Elbette ki Çoğunluk, her zaman doğru düşünüyor demek değil bana göre bunların hiçbirisi tesadüf değil hepsi gayet bilinçli bir "Değersizleştirme" propagandası, meyveleri iyi sonuç vermiş olmalı ki 100 yıl önce bu topraklarda yaşayan hiçbir Türk evladına doğal gelmeyecek şeyler dejenere edilmiş çoğunluklar tarafından şu an gayet doğal karşılanıyor.

Yapmamız gerekenler;

Modernlik algımızı değiştirmemiz şarttır
Modernlik ne değerlerle dalga geçmek, ne onları hafife almak, nede onları espri konusu yapmaktır.
Modernlik çağın gereklerine ayak uydurarak, manevi değerleri yitirmemektir.
Unutmayalım ki ÖZGÜRLÜK ve SAYGI elele işler.
Ve unutmayalım ki ÖZGÜRLÜK Herkese EŞİT DERECEDE olmalıdır.

Süt kardeşler Filminin en komik sahnelerinden birisiyle Gülerek Kapatalım :)



Tanıdığım, Tanımadığım herkesin RAMAZAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder